den 25 september 2005 21:35

Tjenare Oskar, jag fick hem din handbok för ett par dagar en och den verkar helt lysande!
Allting låter oerhört logiskt och känns väldigt "rätt".
Jag skulle vilja ha tips om en sak, dock...

Jag hyste ett ömsesidigt intresse för en underbar tjej genom hela grundskolan, men jag tog aldrig chansen att utveckla det hela särskilt mycket. Vi var inte heller kompisar eller något sånt, men jag både märkte och kände
tydligt att hon var intresserad av mig, och jag är ganska säker på att hon är medveten om mitt besvarade intresse.
Nu har hon fått jobb som frisör och eftersom jag ändå behöver klippa mig har jag beställt tid hos henne, där jag tänkte utnyttja några av dina tips på ett så naturligt och avslappnat sätt som möjligt, så att säga.

Tror du att det fortfarande finns en chans att ge det hela en nytänd chans?
Det blev ju trots allt aldrig något "seriöst", och det skulle verkligen kännas deppigt att behöva ge upp en tjej som jag varit intresserad av i tio år.
Det faktum att hon för någon månad sedan gjorde slut med en kille från gymnasietiden gör för övrigt det hela mycket mer lovande.
Vad tycker du?

Hej!

Det klart att du ska prova! Gå bara inte in med för höga förväntningar, du vet inget ju om hennes liv. Läs istället hennes signaler. Bästa signalen är om samtalet funkar och ni har roligt ihop.

Om detta är funkar ska du säga

"Jag skulle tycka att det var jättekul att träffa dig igen!"

 Om hon blir glad och säger att det skulle vara jättekul tycker jag att du ska boka in en tid direkt eller åtminstone komma överens om när du ska ringa henne. Kom bara ihåg att du inte ska hitta på en ursäkt till varför ni ska träffas. Du ska tillexempel inte säga att ni borde träffas eftersom att ni är gamla kompisar. Du söker inte en ny kompis eller hur? Säger du ingenting om varför ni ska träffas kommer hon att förstå att du är intresserad av henne.

Lycka till!

/Oskar
 

Nästa fråga